søndag den 1. maj 2011

Mest om... fødselsdagsboller og brunsviger.

I morgen fylder min store, dejlige søn 7 år. I den anledning kom svigermekanikken til lidt fødselsdagshejs, og der skulle jo også lige bages boller til klassen i morgen...
Bollerne er gode gammeldags mormor-boller og de er en klassiker her i huset.

Boller (ca 14 store, eller 20 små)

60 g smeltet smør
60 g sukker
5 g salt
1 pk gær
3 dl mælk eller vand
ca 550 g mel

Gær og lunkent vand blandes. Mel røres i til en lind grød, derefter røres resten forsigtigt i, til rette konsistens. Smørret må selvfølgelig ikke være for varmt.
Hæver i ca. 20 minutter og formes derefter til boller.
Skal bollerne pensles gøres dette nu, da de bliver meget luftige og klasker sammen, hvis de pensles direkte før bagning. Efter at have hævet en times tid, skal de have 8-10 minutter ved 200 C
Penslede boller sat til hævning.


Efter bagning.


Ikke-penslede boller.






Og brunsvigeren i dens mange stadier. Man er vel fra Fyn a´.


Rygeostsalat (Beklager det dårlige billede)
Og lidt hjemmelavet knækbrød er altid godt sammen med rygeostsalat.

Og nu kalder pligterne endnu en gang. Morgenbordet skal dækkes - pakkerne er heldigvis pakkede ind. Og Mor her skal ind i divaneseren og nyde et glas Mor-Juice. (Jo jo, den er god nok - læste lige at det må man godt kalde sit glas aften-vin)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar